Hvad er YouTube Ads?

YouTube giver mulighed for at få afspillet din annonce før andre videoer. Få vist din video i listen over relevante videoer, eller få vist videoen i relevante søgeresultater på YouTube. I princippet kan alle videoer bruges som annoncer på YouTube - Din virksomhed skal bare afgøre, hvad der repræsenterer jer bedst.


Afregningsformen for Youtube er anderledes end for de andre platforme. Din virksomhed betaler nødvendigvis ikke for annoncen, selvom forbrugeren klikker på din videoannonce. Bliver din annonce sprunget over inden for de første 30 sekunder, kommer du ikke til at betale for visningen. Derfor betragtes YouTube annoncering for en kosteffektiv måde, at reklamere for din virksomhed.


YouTube er den største videosite i verden med over en billion brugere, samt verdens næststørste søgemaskine (efter Google). Hvis man kigger mere lokalt, så benytter 75% af den danske befolkning sig jævnligt af YouTube. Dette understøtter bare, hvorfor denne platform er vigtigt at benytte sig af.

Hvordan fungerer YouTube Ads?

Annoncer på YouTube består af videoindhold, som bliver fremvist før de videoer, som brugerne har søgt sig til - også kaldt pre-roll. En YouTube-annonce giver muligheden for, at din video ligeledes vises på listen over relateret videoer, eller bliver vist i relevante søgeresultater på YouTube. Disse annoncer giver muligheden for, at du kan markedsføre din virksomhed, din virksomheds værdier, dine medarbejdere, dine produkter ved at udarbejde videoer, der fanger lige præcis dette. Hos Digital Outwork media kan vi ligeledes hjælpe dig med at lave den rette video.


Ligesom mange andre platforme, så rangerer YouTube videoer efter popularitet samt relevans af både indhold, emne samt søgeord. Derfor er det utrolig vigtigt hvordan du formår at opbygge din YouTube-kanal, hvilket indebærer, hvilket indhold, du vælger at gøre brug af, samt hvordan du navngiver, og beskriver dine videoer.


YouTube-annoncer er i samarbejde med Google Ads interface, hvilket vil sige at der både kan opsættes pre-roll-annoncer og annoncer i søgeresultaterne. Som fornævnt, kan alle videoer i princippet blive brugt som YouTube-annoncer. Hvis din virksomhed allerede har videoer på YouTube eller andet video materiale, som du ønsker at gøre brug af, kan du meget nemt omdanne dette, og bruge det som annoncer.

Hvad kan det gøre for din virksomhed?

Annoncer, der afspilles før eller under en YouTube video, kan hjælpe dig og din virksomhed med at få kontakt til nye potentielle kunder på en unik og effektiv måde.

YouTube er en billig måde, at annoncere på sammenlignet med andre former. Som nævnt, så er betaling strukturen for YouTube mere lempelig end mange andre annonceformer.

Dette betyder for dig og din virksomhed, at i, i de langt fleste tilfælder altså slet ikke skal betale for jeres annonce, selvom der bliver klikket på den. Det gør YouTube dermed en meget kosteffektiv annonceform.