Snapchat Annoncering

Den danske befolkning er en hæftig bruger af Snapchat - Over 2 mio. danske brugere kan der findes på Snapchat. Snapchat betragtes som at være en effektiv annonceplatform, idet Snapchat annoncer appellere til en købekraftig målgruppe. Denne målgruppe består af mennesker mellem 20-45 år.

Naturen af Snapchat gør, at annonceindholdet, som din virksomhed gør brug af, skal være fængende indenfor få sekunder, ellers så bliver dit budskab sprængt over med det samme. Afregningsmetoden for Snapchat fungerer således, at det er rækkevidden samt hvor længe din annonce skal bruges, som afgører, hvor meget der skal betales for annonceringen.

Vi har udarbejdet en kort gennemgang af de vigtigste ting, du skal vide i forhold til hvordan Snapchat fungerer: Helt basalt er Snapchat et socialt medie, hvor du tager et billede, som du kan sende til dine venner på appen. Disse billeder kan gøres kreative i form af effekter, forskellige filtre, og tegninger med fingeren.

På billedet kan der ligeledes tilføjes billedtekst, og du bestemmer selv, hvor lang tid billedet skal vises. Når tiden først er udløbet, så kan dette billede ikke åbnes igen. Du kan sende din Snapchat til én enkelt person, flere enkelt personer, i en gruppe eller på din ‘story’, hvor disse kan gøre præcis det samme - på denne måde kan man have en samtale.

Hvordan kan jeg lave Snapchat-annoncer der er gribende?

På denne annonce platform, skal du bevæge dig væk fra de traditionelle informative annoncer, der fremviser dit produkt på den funktionelle måde, altså betydende hvad det kan, og hvad det kan bruges til.

I stedet skal du tænke i de kreative baner i form af hvad der er spændende og sjovt, at kigge på - det skal altså være noget, der fanger opmærksomheden med det samme. I princippet behøver det ikke, at være en annonce om dit produkt direkte, men et fotofilter, hvor dit produkt bliver fremstillet på en sjov måde.

Dog er udfordringen om, at fastholde brugernes opmærksomhed, rimelig essentiel på Snapchat. En god tommelfingerregel, når der skal udarbejdes annoncer til Snapchat er jo mere kreativt, sjovt og anderledes det er, jo mere opmærksomhed kommer det til at tiltrække - og du skal ligeledes huske at tilføje call-to-action!

En oplagt strategi vil være, ligesom ved alle andre annonceformer, at føre effektivitetsmåling i forhold til, hvor mange brugere annoncerne formår at tiltrække sammenlignet med, hvilken målgruppe din virksomhed har forventet at den skal tiltrække.