Retargeting/Remarketing

Facebook og instagram er retargeting, og Google Ads er remarketing. Retargeting og remarketing har til formål at få vist dine annoncer målrettet i søgeresultaterne på Google samt Facebook/instagram for kunder, der ganske nyligt har besøgt din hjemmeside.

Det vil sige, at du kan forlænge synligheden af dine produkter for nye potentielle kunder, samt påminde dem om, at de har været interesseret i din hjemmeside.

Dette resulterer i en øget chance for, at en forbruger vil tilbagevende til din hjemmeside, og muligvis foretage det køb, som de var i gang med at overveje tidligere.

Retargeting og remarketing er vigtigt, idet mennesker næsten aldrig køber noget, første gang de besøger en hjemmeside.

Forbrugsadfærden i denne situation er således, at forbrugerne ønsker først og fremmest at undersøge deres muligheder, og dernæst undersøge deres alternativer.

Det kan ligeledes være noget så simpelt som, at en forbruger udskyder købet til en anden dag, og derfor måske glemmer alt om det.

Retargeting og remarketing har til formål, at minde kunderne om dette. Retargeting- og remarketing annoncer fremvises som enten bannere eller tekstreklamer, og kan målrettes helt ned på side- eller produktniveau.

Det vil sige, at du eksempelvis udarbejder en annonce som viser, det produkt, som forbrugeren for nyligt har set.

Hvordan fungerer retargeting/remarketing?

Retargeting og remarketing virker anderledes alt afhængigt af om det er remarketing med Google Ads, eller retargeting hos Facebook/Instagram. Google Ads fungerer således, at der opbevares en cookie på forbrugerens computer, som så udløser en remarketing annonce i søgeresultaterne, når forbrugeren igen benytter sig af Google, eller benytter sig af sider, der er med i Google Ads’ annoncenetværk.

Facebook fungerer således, at du og din virksomhed installerer en Facebook- eller Instagram-pixel på din hjemmeside, hvor denne pixel har til formål at notere alle Facebook eller Instagram brugere, der benytter sig af din hjemmeside. Facebook og Instagram retargeting dækker to formål;

Opnå demografisk information for de Facebook og instagram brugere, som har besøgt din hjemmeside Bruge retargeting annoncer til de brugere, som har besøgt din hjemmeside, når de er på Facebook/Instagram.

Om du bruger remarketing på Google eller retargeting på Facebook/Instagram, så giver det dig adskillige muligheder for, hvem du ønsker at annoncere for. Du kan vælge at annoncere for forbrugere, der har:

Besøgt din hjemmeside Besøgt en kategoriside på din hjemmeside Lagt vare i indkøbskurven Været på din hjemmeside i et bestemt antal tid

Med retargeting og remarketing er mulighederne adskillige, resultaterne er endnu bedre, og omkostningerne er minimale. Der er massere af muligheder for at blande de ovenstående kategorier på Google samt Facebook/Instagram for, at øge din virksomheds synlighed over for de forbrugere, der har besøgt din hjemmeside. Med dette får i muligheden for, at skræddersy annoncerne til jeres behov.

Hvad kan det gøre for din virksomhed?

Med retargeting og remarketing annoncer påminder du en besøgende forbruger om, at de har været på din hjemmeside.

Denne påmindelse kan resultere i et køb, idet forbrugeren bliver påmindet om, hvorfor de besøgte din hjemmeside til at starte med.

Det er dette, der gør retargeting og remarketing annoncer for yderst effektive. Det øger chancerne for, at der bliver foretaget et køb hos dig i stedet for konkurrenter, idet man placerer sig ubevidst hos forbrugeren.

Derover så er konverteringsprocenten på denne annonceringsform tårnhøje, da forbrugerne netop allerede kender jer.