Hvad er Google Shopping?

Google shopping er en mulighed for at fremvise dine produkter direkte i søgeresultaterne på Google.

Dine produkter vises med billede og pris på søgninger oprettet i Google Shopping, som minder om dine produkter. Google Shopping er fuldstændig uafhængig af Google Ads, men er på baggrund af dette en oplagt mulighed for at få skabt ekstra opmærksomhed i søgeresultaterne.

Derudover giver Google Shopping - i modsætning til Google Ads - muligheden for, at fremvise flere produkter på samme søgning.

Google Shopping-annoncer er betalte annoncer, og vises med billede af produkt og pris.

En Google Shopping-annonce kan findes i toppen eller i højre side af Googles søgeresultater.

Google Shopping anses som et effektiv redskab til, at få ekstra opmærksomhed omkring dine produkter.

Hvordan fungerer google shopping?

Google Shopping således ved, at dine produkter fremvises med billede samt en pris på relevante søgninger.

Når en forbrugere klikker på din annonce kommer man direkte til produktsiden på din hjemmeside, hvor et direkte salg er præsenteret på en hurtigere og nemmere måde end ved brug af andre former for annoncer.

De forskellige søgeord og vendinger auktioneres til den højeste pris, og der betales en pris for hver gang nogen klikker på en annonce, altså klikprisen.

Denne annonce skal videreføre forbrugeren til enten landingssiden til produktet på hjemmeside/webshop eller til den af Google-hostede landingsside.

Baseret på dette, gælder princippet om ‘pay-per-click’ også via Google Shopping-annoncer, ligesom det gør via Google Ads-annoncer.

Når en Google Shopping-kampagne oprettes, fastsættes denne pris. Google Shopping er indrettet således, at din virksomhed betaler det mindste beløb der kræves for, at rangere over den annoncør, som ligger lige under dig - Som udgangspunkt vil du oftest betale mindre end dit maksimumbud.

Hvad kan det gøre for din virksomhed?

Google Shopping kan bruges til at synliggøre dine produkter, og dermed din virksomhed online.

I forbindelse med dette kan Google Shopping-annoncer et positiv resultat for din virksomhed i form af, at finde nye og potentielle kunder, skabe mere opmærksomhed til din virksomhed, booste trafikken til din hjemmeside, samt på sigt øge salget af dine produkter.

Google Shopping-annoncer anses som, at være mere end bare tekst og billeder.

En Google Shopping-annonce giver dine kunder samt potentielle kunder et solidt fundament for et køb, ved at vise både et billede af produktet, prisen og din virksomhed, hvilket i princippet er alt, hvad en kunde har brug for, for at foretage et valg om køb eller ikke køb.

Mange virksomheder har oplevet en stigning i deres Click Through Rate (CTR) ved brug af Google Shopping sammenlignet med brug af kun tekstannoncer.