/ 08. Jun. 2022

Hvorfor bruge sociale medier til markedsføring? 5 årsager til hvorfor!

Kategori:

Langt om længe er sociale medier blevet benyttet af stortset alle i Danmark. Størstedelen af brugerne er unge, men man ser også en tendens til, at ældre benytter sig af sociale medier. 
På baggrund af det store antal af brugere og den brede målgruppe, så er sociale medier en effektiv måde på at markedsføre sin virksomhed.

1. Sociale Medier er et af de bedste måder på at ramme din målgruppe

Sociale medier (også kaldt SoMe) giver dig muligheden for at specificere din målgruppe. Hos Facebook Ads har du eksempelvis muligheden for at specificere målgruppe fra alderen til deres interesser. På den måde undgår du, at spilde kroner på folk udenfor din kundegruppe, hvilket ofte sker når man selv står for sin markedsføring.

Har du et ønske om, at kun sælge til erhvervskunder? Så skal du kigge på LinkedIn Ads, som på samme måde lader dig ramme en bestemt målgruppe, men hvor du istedet rammer erhvervskunder. Dette er især relevant for de folk, der ikke længere gider at servicere privatkunder, men istedet vil arbejde for erhvervskunder.

2. Omkostningseffektiv

Markedsføring på sociale medier gennem Facebook og LinkedIn er også omkostningseffektivt. Markedføringen gennem disse platformer kan nemlig give rigtig meget for pengene, men kun hvis du håndterer det rigtigt. Derfor er det vigtigt at du selv har styr på platformerne, eller har du muligheden for at få hjælp gennem os i Digital Outwork Media. Vi sørger for, at din investering i sociale medier vil give igen, og sikre en god vækst i din virksomhed. 

3. Fælleskab

Sociale medier har også den fordel, at det skaber et fælleskab blandt dine kunder. Dette er med til at fastholde din kunde og skabe mersalg.

Samtidig engagerer de sociale medier også dine kunder, såfremt du skaber godt indhold. Derfor er det altid godt at have en SoMe-strategi, for at forsikre du opnår alle goderne gennem de sociale medier!

4. Organisk synlighed

Ser man bort fra at betale sig for at reklamere på de sociale medier, så kan man også skabe organisk synlighed til sin virksomhed. Det sker således, at de sociale medier kan have en effekt på dine SEO-resultater. Google nævner, at likes, delinger og kommentarerer ikke har en effekt på ens Google-ranking.

Dog kan god content på de sociale medier indvilge dine kunder til at dele dine links. Ved at dit content bliver delt rundt, kan det have en positiv effekt på dine backlinks, som igen gavner dine SEO-resultater.

5. Lær om dine nye- og eksisterende kunder

Sociale medier generer en masse spændende data om dine kunder. Dataene går bl.a. i dybden med købsadfærdene hos kunderne, og giver dig information om en hel masse andet.

Informationen har den fordel, at det giver dig muligheden for at foretage mere effektive beslutninger for din virksomhed.